> Miss New Zucci: DIY: Goldmine inspirert smykke

Search

Follow

Mellomrom

Mellomrom

Slideshow Mobile


Slideshow Normal


Mellomrom

Mellomrom

Monday, 10 October 2011

DIY: Goldmine inspirert smykke


Har dere sett smykkene fra Goldmine? De er designet av stylisten Line Lislerud Cartridge og det lages bare et x antall stk av hvert smykke. Jeg har kjempelyst på et slikt, men ettesom prisen ligger på ca 2 til 4000 kr (hvis jeg husker rett), bestemte jeg meg for å forsøke å lage et  stedet. Jeg har forsøkt å forklare så godt jeg kan, men det er veldig vanskelig med ord. Det enkleste er nok å se på bildene.


Det du trenger for å lage smykket er:
- Tre lenker ( være flate når de ligger)
- Farget tråd (alle tre trådene du klipper opp bør være ihvertfall tre ganger så lange som lenkene. Du vil ikke bruke en evighet på å flette lenkene sammen, for så å finne ut at det er for lite tråd og at du må starte forfra med en ny, lengre tråd.)
- Perler
- Lås
- Smykketang

Tid: Det tar mye lengre tid å lage smykket enn det man skulle tro. Jeg brukte fem timer. Det skal selvfølgelig sies at jeg måtte finne ut av alt selv og at du ikke trenger å være like nøye som det jeg var (selv om det er da det blir finest), men likevel: du bør ha god tid.


1. Hekt de tre lenkene sammen så det ser ut som på bildet over


2. Fest tråden mellom den midterste ringen øverst og andre ring på et av de ytterste lenkene. Dette er hovedsakelig for at tråden ikke skal løsne, så pass på at du knyter den godt fast.


3. Når du har festet tråden skikkelig kan du begynne på den mest tidkrevende jobben: å bruke tråden til å binde sammen lenkene. Tråden skal trés gjennom hver ring to ganger før den skal opp i midten  ovenfor løkkene og strammes.


Da skal det se slik ut.


4. Så er det bare å fortsette å flette. Når du er ferdig med den ene tråden, er det bare å gjøre akkurat det samme med den andre lenken.


5. Fest trådene godt i alle endene slik at den ikke rakner. Pass på at endene blir like lange, og at du har en ring til overs på enden av smykket. Den skal være i midten og det er her låsen skal festes senere. (bilde på trinn 1. for å se hva jeg mener)


6. Da skal du feste perlene. Pass på å vite hvilke perler du skal bruke og hvilken rekkefølge du skal ha dem i før du starter. Du må også beregne hvor stor plass de vil ta (husk tråden som skal mellom perlene også) slik at du vet hvor du skal starte for å få dem midt på smykket. Hvordan du velger å feste dem er opp til deg. Prøv å få det til å bli mest mulig likt, slik at det ser jevnt ut.


7. Fest endene slik at knutene ikke vises på framsiden av smykket.


8. Helt til slutt skal du feste en lås og en enkel lenke til de ringene som er for seg selv, ytterst på kantene.

Og så er smykket ferdig og klar til å brukes.

20 comments :

 1. drittkult! Skal så jævli lage ett sånt ! Hvor mye tråd burde du ha?

  ReplyDelete
 2. 3x tråd som er 3 ganger så langt som det lenkene er :)

  ReplyDelete
 3. Wow, det der var helt fantastisk! Du er så utrolig kreativ! Kommer aldri til å klare å lage ett slikt, men DU kunne sikkert få solgt slike! Jeg hadde garantert kjøpt ett. Megakult!

  ReplyDelete
 4. Tusen takk! Det var morsomt å høre ^^ Har fått mye positiv tilbakemelding på smykket, og jeg er veldig glad for at så mange liker det.

  ReplyDelete
 5. så fin det ble. Jeg har også laget min egne "goldemine" smykker :) love them

  ReplyDelete
 6. hvor kjøpte du lenkene?

  ReplyDelete
 7. På tre L her i Bodø.
  Nettsiden deres: http://www.mamut.net/trel/

  ReplyDelete
 8. Så stilig! Jeg har og laget et goldmine smykke. Fint at de er så forskjellige:)

  http://inspirasjonsblokken.blogspot.com/2011/10/goldmine.html

  ReplyDelete
 9. Sååå fine! Tusen takk for at du legger ut oppskrift! Har hatt så lyst på et slikt, men unngått pga prisen, nå skal jeg lage ett:)

  ReplyDelete
 10. Ikke noe problem! Jeg er glad det er så mange som liker det ^^

  ReplyDelete
 11. Holder på å lage et selv, men jeg sliter med å finne ut hva slags "trå" jeg skal bruke, hvor kjøpte du din trå hen?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det er en stund siden nå, men mener jeg kjøpte tråden på Panduro i Bodø. Du kan antagelig finne tråd i hvilken som helst hobbybutikk - bare pass på at den er grov nok (at du kan knyte knuter på den uten at den glir opp). Har laget et nytt et som jeg skal vise fram her på bloggen i løpet av morgendagen, men sliter med at den ene tråden er for glatt og at knuten i enden av smykket glir opp... Det er ikke så mye som skal til!

   Delete
 12. Skal lenkene være like lange? :)

  ReplyDelete
 13. Dette smykket ble laget med like lange lenker, men på det siste smykket mitt laget jeg med en mindre ring i midten og to mindre øverst. Dette får smykket til å legge seg finere, men er litt vanskeligere ettersom lenkene likevel skal slutte likt i endene og man dermed må flette sammen smykket litt anneledes på midten. Jeg tror likevel ikke dette vil være noe problem og at du kommer til å klare å se selv hvordan du skal flette det sammen for å få finest mulig resultat :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. http://missnewzucci.blogspot.fr/2012/07/another-goldmine-diy.html

   Delete
  2. Hjertelig takk for svar, første smykke er laget! :)

   Delete
 14. Hvor kjøper du lenkene? Finner ikke store nok lenker:/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Lenkene på disse bildene ble kjøpt på "Tre L" i Bodø, mens lenkene på smykket jeg laget senere (linket i kommentaren over) ble kjøpt på Perlehuset i Oslo.

   Delete
 15. Kjempefint! Det nye du lagde i sølv var jo helt fantastisk! Hvor lang lengde har du på hver lenke i smykket? (F.eks. på det du lagde i sølv)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hei! Tusen takk :)Beklager sent svar. Jeg har svart på spørsmålet her: http://missnewzucci.blogspot.fr/2012/07/another-goldmine-diy.html

   Delete